X

5 plante care îți vor face casa mai sănătoasă: Îmbunătățesc calitatea aerului și combat microbii

5 plante care îți vor face casa mai sănătoasă: Îmbunătățesc calitatea aerului și combat microbii. Florile purifică aerul și previn dezvoltarea bacteriilor periculoase. Plantele de interior nu numai că decorează interiorul, dar pot, de asemenea, îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din casa dvs.

Unele dintre ele au proprietăți unice care le permit să rețină impuritățile dăunătoare și chiar să combată microbii. Florista Elena Kaplina ne-a spus mai multe despre astfel de reprezentanți ai lumii florilor.

Hibiscusul chinezesc

Unul dintre ele este hibiscusul chinezesc. Acest reprezentant al florei eliberează fitoncide care purifică, împrospătează și umezesc aerul. Toate acestea creează un microclimat favorabil în cameră. În plus, planta înflorește frumos, ceea ce ridică starea de spirit și creează o atmosferă confortabilă în cameră.

Hibiscus este o plantă populară care este folosită atât în scopuri decorative, cât și pentru sănătate. Ceaiul de hibiscus este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante care ajută la reducerea stresului oxidativ și a inflamațiilor din organism. În plus, hibiscusul susține sănătatea cardiovasculară, ajutând la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului.

CITEȘTE ȘI: Proprietățile vindecătoare ale plantei aloe vera: Ce efect are asupra colesterolului mărit

Ficus elastica

Ficus elastica este o floare care ajută la purificarea aerului din cameră. Aceasta filtrează perfect aerul din apartament. Planta absoarbe formaldehida și alte substanțe nocive și eliberează oxigen. În plus, ficus elastica este o plantă rezistentă care necesită o îngrijire minimă, ceea ce o face potrivită pentru persoanele ocupate sau pentru cele fără experiență în cultivarea plantelor.

Dafin

Frunza de dafin vă va ajuta să creați o barieră împotriva microorganismelor patogene din casă. Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Arborele este destul de nepretențios în îngrijire.

Foto: Pinterest.com

Frunza de dafin este utilizată pe scară largă în gătit datorită aromei și gustului său unic. În afară de valoarea sa culinară, frunza de dafin are și numeroase beneficii pentru sănătate. Conține vitamine și minerale importante care susțin digestia și îmbunătățesc metabolismul.

Frunza de dafin are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antiseptice, ceea ce o face utilă în tratarea infecțiilor și inflamațiilor. Un decoct din frunze de dafin este adesea folosit pentru a trata problemele respiratorii, cum ar fi tusea și bronșita.

Feriga Nephrolepis

Feriga Nephrolepis este una dintre cele mai bune plante pentru creșterea nivelului de umiditate în cameră și purificarea aerului de toxine. Ea absoarbe compușii organici volatili, inclusiv toxinele, care sunt eliberate de mobilier sau batum. Floarea este, de asemenea, capabilă să absoarbă praful și alte microparticule.

CITEȘTE ȘI: O amenințare tăcută pentru casă: 5 cele mai otrăvitoare plante de apartament

Aloe vera

Expertul sfătuiește să acordați atenție aloe vera. Planta absoarbe formaldehida și benzenul și umezește aerul. Această proprietate este utilă în special iarna, când apartamentul devine uscat din cauza încălzirii. Aloe poate fi folosită și pentru tratarea arsurilor și tăieturilor minore, potrivit actualno.com.

Foto: Pinterest.com

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro